AMSTERDAM - In 2017 komen 13 nieuwe kavels beschikbaar voor koop-, middenhuur- en sociale huurwoningen. Dit maakt de gemeente Amsterdam bekend.

Deze kavels worden via een tender op de markt gebracht. In het tenderprogramma van de gemeente Amsterdam staat een overzicht van deze locaties. Hierin is op de kaart te zien waar de bouwkavels worden aangeboden (PDF, 1.6 MB).

Eric van der Burg, wethouder Grondzaken: "Afgelopen jaar kwamen er zo’n 13.000 nieuwe bewoners bij in Amsterdam. Het grootste deel van deze mensen zoekt een huis. Hiervoor stellen wij grond beschikbaar voor huizenbouw. De afgelopen jaren werd een recordaantal woningen gebouwd. De prognoses voor de komende jaren laten soortgelijke aantallen zien."

Normaal gesproken zit er een aantal jaar tussen het moment waarop een tender op de markt komt en de start van de bouw. De tenders van 2017 zullen dus pas over een aantal jaren tot meer woningen leiden. Het aantal nieuwe woningen dat de dertien tenders de stad zal opleveren is zo'n 1.300.

Bouw woningen in 2016

In 2016 is de bouw van 5.705 woningen gestart. Hiermee is de bestuurlijke doelstelling die de Gemeente Amsterdam zichzelf heeft gestelde van 5.000 woningen per jaar ruimschoots gehaald.