AMSTERDAM - Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 augustus is de Uitmarkt weer in volle glorie terug en kunt u komen kijken wat er het komende culturele seizoen te beleven is in Amsterdam. De Uitmarkt is georganiseerd op verschillende locaties, met het Museumplein als het kloppende hart van de activiteiten. Kom proeven en kijken en laat u inspireren.


Tijdens de Uitmarkt krijgt u aan de hand van korte optredens en acts een goed beeld van wat het komende seizoen te bieden heeft aan musicals, theater, muziek, film, dans, kleinkunst, kunst, exposities en meer.

Nieuw: de Cultuurtuin

Op het Museumplein vinden we dit jaar een nieuw onderdeel van de Uitmarkt. De Cultuurtuin is een labyrint met duizend-en-één kamers waar u zich als bezoeker kunt verliezen in al het moois dat Nederland te bieden heeft aan kunst en cultuur. Met uw mobiele telefoon kunt u op allerlei plekken QR-codes scannen, waarna zich een nieuwe wereld vol informatie ontsluit. Het doolhof voert ook naar geheime kamers, waar de bezoekers worden verrast. Komt dat zien, en vergeet uw mobiele telefoon dus niet.

Op locatie

Rondom het Museumplein en het Leidseplein kunt u tijdens de Uitmarkt op talloze locaties terecht voor de leukste en mooiste voorproefjes voor het komende seizoen. Allemaal mooi op Uitmarkt-formaat en meestal gratis toegankelijk. Van klassieke muziek, gespeeld door jonge musici in de Gabriël Metsusstraat 16, tot beelden kijken en buiten tekenen in de tuin van het Rijksmuseum (vanaf 6 jaar). Het DeLaMar vertoont onder meer de eerste 25 minuten van toneelstuk/stand-up act ‘Pryor’ en laat ook een aantal spectaculaire vechtscènes uit ‘Knock-out’ in het echt zien. Andere locaties met een speciaal Uitmarktprogramma zijn onder meer De Balie, Stedelijk Museum, Van Goghmuseum, Once Upon a Time en Paradiso. En vergeet het klapstoelcabaret in het pop-up theater op het Museumplein niet!

Muziek en meer

Het Museumplein staat drie dagen lang centraal tijdens de Uitmarkt. Op het grote muziekpodium spelen elke dag verschillende artiesten en bands. Zoals dat hoort, is er voor elk wat wils. Op vrijdagavond wordt de Uitmarkt feestelijk geopend met een concert van Willeke Alberti, Karsu en de band Brass Rave Unit (we zeiden toch: voor elk wat wils?). Op zaterdag staan achtereenvolgens Thijs Boontjes en band, Dolf Jansen, NTR De Opening en De Staat op het hoofdpodium. Tijdens NTR De Opening treden een uur lang vele bekende en jonge artiesten op. Het concert wordt live uitgezonden op televisie. Op zondag kun je live de Musical Awards bijwonen. Daarna sluit Marlijn de Uitmarkt af met een spetterend concert.

Meer

Voor het volledige programma, toelichting op alle voorstellingen en informatie over de bereikbaarheid en voorzieningen gaat u naar de site van de Uitmarkt.