AMSTERDAM - Woont u al ‘toekomstbestendig'? Dat wil zeggen dat je woonplek het mogelijk maakt om op een prettige manier ouder te worden: voor als je wat minder mobiel bent of liever niet alleen wilt wonen. Samen wonen met gelijkgestemden, in je eigen zelfstandige woning, vergemakkelijkt dat.

Nieuwe mogelijkheden

Er zijn sinds een wetswijziging nieuwe mogelijkheden om coöperatief te gaan wonen: huur, koop of een mix met meer of minder gemeenschappelijke voorzieningen. Denk aan een ruimte voor koffie en borrels of een logeerkamer voor je bezoek.

Samen met jong en oud

Op een informatiemiddag in het voorjaar gaven veel geïnteresseerden aan dat ze deze vorm van samenwonen het liefst zouden willen doen met mensen van verschillende leeftijden. Het houdt ouderen jong en jongeren kunnen nog wat leren van de ‘stadsveteranen’.

Zelf aan de slag

Toekomstbestendig wonen met anderen: Hoe pak je zoiets aan? Om tot plannen te komen is het verstandig eerst een groep te vormen. Voor mensen die zelf aan de slag willen met hun toekomstbestendige huisvesting is er in september de ‘Woon Speeddate’, als vervolg op de eerste bijeenkomst in mei. Komt u ook?

Woon Speeddate