AMSTERDAM - Na de vage reactie op begrijpelijke kritiek van insprekers over het onderwerp ‘Centrum Begroot’ en de haalbaarheidstoetscriteria, heeft Stadsdeelcommissie Centrum alsnog besloten tot ‘hernieuwd toetsen van enkele plannen’.


Een week geleden vingen plannenmakers bij behandeling van het agendapunt ‘Centrum Begroot’ bot bij de inspraak in stadsdeel Centrum. Echter afgelopen vrijdag werden sommige plannenmakers gebeld; “Dat de stadsdeelcommissieleden na de kritiek, in haar wijsheid alsnog hadden besloten dat, binnen de mogelijkheden, op sommige plannen alsnog een nieuwe haalbaarheidstoets zou worden gedaan”. Inspraak loont toch!

De afspraak is dat op deze dinsdag de nieuwe lijst van Centrum Begroot klaar is met de herkansingen erbij. Dat dan deze lijst bij alle commissieleden langsgaat. En dat er gekeken wordt, met de hernieuwde ambtelijke adviezen, of er plannen zijn die deze extra toets alsnog doorstaan en daarop mogen de commissieleden ‘ja of neen’ zeggen. Waardoor sommige plannen de kans krijgen alsnog in de finale te komen. Dan maken deze planmakers alsnog een kans om uit de pot van 300.000 euro van Centrum Begroot ‘hun suggestie(s)’ voor elkaar te krijgen.

Alles is met spoed gebeurd, omdat door de strakke planning, de website van Centrum Begroot moet aangepast worden voor de finalisten, de uitslag op korte termijn duidelijk moet zijn. Zodat vanaf augustus 2021 bewoners van Amsterdam Centrum mogen meestemmen op de finalisten bij Centrum Begroot!

Plannenmakers met een ‘hertoets’ zijn dolgelukkig; “Wij hebben ons huiswerk gedaan. Daar reageert de Stadsdeelcommissie op. Een herkansing voelt net als een kans die een scholier krijgt bij een hertentamen…”. Donderdag 1 juli 2021 wordt bekend welke plannen alsnog doorgaan.