AMSTELVEEN - De weg is vrij om internationaal basisonderwijs te realiseren. Vrijdag 1 februari berichtte het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen dat de aanvraag voor Amstelveens Internationaal Georiënteerd Basisonderwijs (IGBO) is goedgekeurd.

Voor de raad van april wordt een voorstel voorbereid over de financiering en realisering van een IGBO zodat Onderwijsgroep Amstelland reeds vanaf schooljaar 2019-2020 een internationale basisschool kan openen.

Wethouder Frank Berkhout (Onderwijs): “ Een publieke internationale basisschool is aantrekkelijk voor leerlingen die kort in Nederland verblijven en nu vaak nog in het regulier onderwijs komen. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat wij de internationale ouders en hun kinderen een breder palet van onderwijsvoorzieningen kunnen aanbieden.“

Marlies Verkuijlen, bestuurder van Onderwijsgroep Amstelland: “We zijn blij dat de aanvraag gehonoreerd is. In de praktijk spreken we iedere dag ouders van over de hele wereld die hun kinderen graag op een IGBO in Amstelveen willen plaatsen. Een IGBO komt ten goede aan het Amstelveense onderwijs. We gaan samen aan de slag met de volgende stappen!”

Internationals wonen graag in Amstelveen vanwege het groen en de vele voorzieningen. De laatste jaren neemt hun aantal sterk toe. Naast de kansen die dit biedt, zien we dat deze nieuwe diversiteit andere vragen stelt aan het onderwijs. Goed omgaan met taal en cultuurverschillen in relatief volle klassen is een uitdaging voor leerkrachten en onderwijsbesturen. Als gemeente denken we mee over oplossingen. Daarom hebben we vorig jaar samen met Onderwijsgroep Amstelland een aanvraag ingediend voor het realiseren van een Amstelveens IGBO.