AMSTERDAM - Zorgpersoneel dat in Amsterdam werkt kan wederom een gratis parkeervergunning aanvragen om in de hele stad kosteloos te kunnen parkeren. Met deze zogenaamde noodparkeervergunning hoeven medewerkers die betrokken zijn bij de bestrijding van het coronavirus zich geen zorgen meer te maken over parkeren in de stad. Ook parkeren in deelnemende gemeentelijke garages is voor hen gratis. De noodparkeervergunning is geldig tot 1 mei 2022.

Wethouder De Vries (Verkeer en Vervoer): "Ruim de helft van de Amsterdamse zorgprofessionals woont buiten de stad. Met de gratis parkeervergunning kan het zorgpersoneel zich tijdens deze pandemie makkelijker verplaatsen van huis naar werk."

Het aantal besmettingen stijgt en de druk op de zorg in de stad neemt toe. Het einde van de crisis is nog niet in zicht. Werkgevers in Amsterdam zien een aanzienlijk deel van hun personeel uitvallen. De covid-gerelateerde werkdruk en besmet personeel spelen hier een rol.

Wethouder Kukenheim (Zorg): "Zorg staat nu op de eerste plaats, dus de reis van, naar en in de stad moet zo makkelijk mogelijk zijn. Met een tijdelijke parkeervergunning worden de zorgverleners op wie opnieuw een groot beroep wordt gedaan, in elk geval voor wat betreft het reizen, ontzorgd."

De noodparkeervergunning kan vanaf maandag 6 december 2021 aangevraagd worden en geldt voor:

  • Verplegenden en verzorgenden in de directe covid-zorg in de ziekenhuizen

  • Verplegenden en verzorgenden in de verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg

  • Doktersassistenten en praktijkondersteuners in huisartsenpraktijken

  • Verpleegkundigen en doktersassistenten bij de GGD

  • Chauffeurs en verplegenden van Ambulance Amsterdam

Via www.amsterdam.nl/noodparkeervergunning is het overzicht van garages te vinden waar de noodvergunning geldig is. De vergunningen kunnen door werkgevers en leidinggevenden worden aangevraagd via www.amsterdam.nl/noodparkeervergunning.