AMSTERDAM - Klassiek en jazz, met heel Amsterdam als prachtig decor: dat is het Grachtenfestival. Van 10 t/m 19 augustus vindt de 21ste editie plaats. Niet alleen leuk voor u, maar ook een mooi moment om uw kinderen, kleinkinderen, neefjes en nichtjes kennis te laten maken met klassieke muziek.

Het Junior Grachtenfestival is speciaal bedoeld voor alle kinderen van 0 tot 12 jaar. Het bestaat uit muzikale activiteiten voor en soms ook door kinderen: verhalen, theater, spel en workshops. Er zijn speciale programma’s voor baby’s, dreumessen, kleuters en jongeren. Voor alle leeftijden is er wat te beleven.

De koe van de klucht en babyconcerten
Een kleine greep uit het programma: er zijn twee voorstellingen waarmee het Grachtenfestival door de stad reist, waaronder De koe van de klucht. Dit is het bekende verhaal van Bredero, maar dan net even anders. Een opera met prachtige klassieke muziek uit de afgelopen 400 jaar. Er wordt niet alleen gezongen, maar ook verteld en gedicht in de stijl van Gerbrand Adriaensz.

Nog maar heel klein?
Dan zijn er nog de speciale babyconcerten, op vrijdag 17 augustus. De zussen Annelieke en Doriene Marselje stelden een prachtig programma samen met muziek van Fauré to De Falla en van Shostakovich tot Saint-Saëns. De baby’s kunnen de betoverende klanken van de harp en viool van heel dichtbij bewonderen.

Meer informatie
Kijk voor het volledige programma van het Junior Grachtenfestival op junior.grachtenfestival.nl.