AMSTERDAM - 32 studenten van de mbo-opleiding tot doktersassistent en verpleegkunde van het ROC van Amsterdam hebben hun stage 'vaccineren tegen corona' bij de GGD Amsterdam afgerond. De GGD Amsterdam kijkt met succes terug op dit unieke stageproject, dat vanaf september 2021 voortgezet zal worden.

Tijdens de opschaling van de vaccinaties in Amsterdam zijn de extra handen ingezet van 32 mbo-studenten van de opleidingen doktersassistent en verpleegkunde van het ROC van Amsterdam. Op die manier kon het tekort aan stageplekken voor mbo'ers tijdens de coronacrisis worden verminderd. Van administratie, ontvangst tot het prikken van mensen: de studenten hebben diverse werkzaamheden verricht en behaalden daarvoor een door een arts ondertekend certificaat.

Wethouder Simone Kukenheim (zorg en beroepsonderwijs): "Binnen de gemeente Amsterdam zetten wij ons stevig in om voldoende mbo-stageplekken te realiseren. Deze plekken bij de GGD zijn daar een mooi voorbeeld van. Op deze manier hebben de studenten een uniek kijkje achter de schermen gehad en een leerzame stage kunnen doorlopen. Daarnaast kon de GGD de extra hulp goed gebruiken om zoveel mogelijk mensen te vaccineren."

Voor het nieuwe schooljaar, vanaf september 2021, heeft de GGD Amsterdam opnieuw stageplekken met een aangepast programma voor de opleidingen doktersassistent en verpleegkunde beschikbaar gesteld. De GGD onderzoekt momenteel of er ook studenten van andere mbo-opleidingen met een stage aan de slag kunnen bij de GGD. Deze stageplekken moeten passen binnen de opdracht van de mbo-opleiding en de kaders van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven.