AMSTERDAM - De GGD Amsterdam opent op 17 maart a.s. een nieuwe vaccinatielocatie in stadsdeel Nieuw-West. Mensen met een uitnodiging voor vaccinatie kunnen vanaf die dag terecht in het Sportcentrum Caland op de Eliza van Calcarstraat 2. Dit is de tweede vaccinatielocatie van de GGD Amsterdam. Sinds 11 januari wordt er in de RAI gevaccineerd.

Wethouder Simone Kukenheim (zorg): ”De opening van de nieuwe locatie past bij de verdere opschaling van het vaccineren in de regio Amsterdam. Ook moet deze tweede locatie bijdragen aan de vaccinatiebereidheid van Amsterdammers die aan de westkant van Amsterdam wonen en voor wie deze locatie dus dichter in de buurt is. In de zoektocht naar een geschikte plek is gekozen voor Sportcentrum Caland vanwege de goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Daarnaast is de locatie herkenbaar en goed zichtbaar."

Mensen krijgen een uitnodiging per post voor de vaccinatie en maken zelf een afspraak via het landelijke telefoonnummer. Bij het maken van de afspraak kunnen mensen aangeven op welke locatie ze gevaccineerd willen worden.

Bereikbaarheid
De vaccinatielocatie is goed bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer en de auto. Er wordt 7 dagen per week van 08:00 tot 20:00 gevaccineerd.