AMSTERDAM - Vandaag, 14 oktober 2019, ontvangt Hans Teernstra een gemeentelijke onderscheiding uit handen van locoburgemeester Simone Kukenheim. De Andreaspenning wordt uitgereikt tijdens het Vrij Land concert in het kader van 75 jaar vrijheid.

De heer Teernstra heeft ruim 40 jaar als vrijwilliger gewerkt voor verschillende lokale instanties. Hij werd in 1961 als 14-jarige jongen vrijwilliger bij voetbalvereniging SC Eendracht ‘82. Op zaterdagen hielp hij met het verzorgen van de velden en het clubgebouw. In 1963 werd de heer Teernstra vrijwilliger bij de Amsterdamse Speeltuin Vereniging (ASV) en Speeltuinvereniging Confucius. Teernstra was verkeersregelaar voor sportvereniging Le Champion en medeorganisator van de Marathon van Amsterdam, de Dam tot Dam loop en de Zandvoort Run. Sinds 2008 is de heer Teernstra voorzitter van de bewonerscommissie Eigen Haard en in 2009 heeft de Teernstra Stichting Behoud van ’t Oud opgericht. Sinds 2013 is de heer Teernstra algemeen bestuurslid en technisch adviseur van de Atletiekvereniging AAC .

Daarnaast is de heer Teernstra al vele jaren betrokken bij de organisatie van de dodenherdenking op plein 40-45 in Amsterdam Nieuw- West, en was hij enige tijd voorzitter van het herdenkingscomité. Tevens organiseerde hij al vijf keer de herdenkingsloop Nieuw West.

Tot slot is de heer Teernstra sinds 2013 vrijwilliger bij stichting ESAN (Energieke Senioren Amsterdam Nieuw-West). Hij organiseert daar sinds vijf jaar maandelijks de scootmobiel activiteiten voor circa 15 ouderen.

Andreaspenning
De Andreaspenning wordt toegekend aan personen die grote prestaties hebben verricht op sociaal, cultureel, maatschappelijk of economisch gebied voor Amsterdam met een landelijke uitstraling. En voor personen die zich minimaal tien jaar als vrijwilliger voor een maatschappelijk doel hebben ingezet.