AMSTERDAM - Voor de tiende keer ontvangt de gemeente Amsterdam een nieuwe lichting studenten uit Curaçao, Aruba, Bonaire, Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius. Dit jaar vindt het feestelijke welkom plaats op donderdag 21 oktober, op het stadhuis. De officiële ontvangst van de studenten vorig jaar, in 2020, kon vanwege het coronavirus niet doorgaan. Daarom zijn dit jaar ook de jongeren welkom die in 2020 met hun studie zijn begonnen aan de universiteit, de hogeschool of het ROC.

Deze ontvangst vindt alweer voor de tiende keer plaats dit jaar, het is een mooie traditie waar Amsterdam trots op is. De stad benadrukt graag de bijzondere band met het Caribisch deel van ons Koninkrijk.

Programma
De jongeren wacht op 21 oktober een welkomstprogramma in de raadzaal van het stadhuis. Ook kunnen de studenten deze middag een informatiemarkt bezoeken. Diverse onderwijs- en begeleidende organisaties geven daar informatie over wonen, studeren en leven in Amsterdam.

Mensen maken de stad
Het college hoopt dat de studenten hun weg zullen vinden en bij zullen dragen aan wat Amsterdam zo Amsterdams maakt. Het is mooi om van de stad iets te krijgen, maar nog mooier is het om iets terug te geven. Het zijn mensen die de stad maken tot wat ze is: een plek waar iedereen zich thuis voelt en graag wil wonen.

De gemeente Amsterdam organiseert dit officiële welkom sinds 2011. Met de bijeenkomst hoopt de gemeente de jongeren die voor een studie naar Nederland zijn gekomen een goede start te geven.

De bijeenkomst vindt plaats onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen.