AMSTERDAM - De gemeente Amsterdam organiseert een ontvangst speciaal voor de studenten uit Aruba, Curaçao, Bonaire, Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius. Tientallen studenten worden donderdag 22 augustus in het stadhuis welkom geheten door wethouder Simone Kukenheim.

Het is dit jaar de negende keer dat het college nieuwe eerstejaars Antilliaanse en Arubaanse studenten ontvangt. Met deze ontvangst wil het college de nieuwe studenten vertrouwd maken met Amsterdam. Ook kunnen ze vast kennis maken met onderwijsinstellingen en begeleidende instanties zodat ze tijdens hun studie weten waar ze terecht kunnen met (praktische) vragen. Zo hoopt de gemeente bij te kunnen dragen aan een succesvol verblijf in Amsterdam.


Wethouder Kukenheim: “Amsterdam is een grote stad waarin alles mogelijk is. Uitdagingen zijn er genoeg, al kun je je soms best verloren voelen als je er maar weinig mensen kent. Als gemeente vinden we het belangrijk om studenten uit landen uit ons koninkrijk welkom te heten welkom te heten en ze alvast de weg te wijzen in onze mooie stad. Ze staan er niet alleen voor. Ik verwacht dat ze zich hier snel thuis zullen voelen.”

Tijdens de ontvangst wordt een informatiemarkt georganiseerd waar onderwijsinstellingen en begeleidende organisaties zich presenteren. Onder meer studievereniging Hvanti van de Hogeschool van Amsterdam, Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en het stagebureau van de gemeente zijn aanwezig. De nieuwe Amsterdammers komen zo direct in contact met een netwerk dat handig is tijdens de studie.

Ook de gevolmachtigde ministers van Aruba, Sint Maarten, de plaatsvervangend gevolmachtigd minister van Curaçao en vertegenwoordigers uit de Amsterdams Caribische gemeenschap zijn aanwezig bij de feestelijke ontvangst.