AMSTERDAM - Het zonnetje schijnt en de lucht is blauw. Pak uw zwembroek maar gauw, want de buitenbaden van de gemeente Amsterdam zijn vanaf zaterdag 23 april weer open. Dit jaar vieren we dat met een mooie actie: tot en met 8 mei het tweede kaartje gratis!

Om van deze korting gebruik te kunnen maken, hoeft u alleen de kortingscode van het gewenste zwembad in de webshop in te voeren of bij de kassa te gebruiken. Uw gratis kaartje is geldig tot 15 mei 2022.

Kortingscodes

  • Noorderparkbad: NPB-GASTENKAART2022
  • De Mirandabad: DMB-GASTENKAART2022
  • Flevoparkbad: FPB-GASTENKAART2022
  • Brediusbad: BB-GASTENKAART2022

Let op: u kunt maar 1 keer een van deze codes gebruiken, en u heeft recht op 1 gratis kaartje ongeacht het aantal kaartjes dat u koopt.

Koop dus snel uw kaartje en kom lekker buiten zwemmen. Amsterdam beschikt over een schat aan buitenbaden. Vol leuke voorzieningen voor jong en oud, én met toezicht. We zetten er een paar op een rij. Op maps.amsterdam.nl/zwemwater vindt u de officiële zwemplekken in Amsterdam.

Buitenbaden

Brediusbad

Een mooie plek in het groen aan de Spaarndammerdijk. Bij uitstek geschikt voor gezinnen met kinderen. Naast een 33 meterbad is er een peuterbad en een kinderbad met speelvoorzieningen. Op de ligweide kunnen uw kinderen veilig spelen. En voor het gemak zijn er ook ligstoelen en een kiosk. Er zijn zelfs mogelijkheden om er een kinderpartijtje te organiseren. Het Brediusbad ligt aan de entreekant als een parel verborgen achter hoogbouw. Maar als u het eenmaal heeft ontdekt, blijft u terugkomen.

Flevoparkbad

De Franse krant Le Monde riep dit bad in Oost al eens uit tot het beste buitenbad ter wereld. Het heeft onder meer een 50 meterbad, uitstekend geschikt voor banenzwemmen. En verder een kinderbad met een glijbaan, een peuterbad en een heerlijk grote ligweide met een klimtoestel en een luchtkussen. Je waant je hier ver buiten de stad.

Noorderparkbad

Dit zwembad in Noord werd kort na de bouw benoemd tot het mooiste zwembad ter wereld. Het markante gebouw ligt in het Noorderpark en gaat prachtig op in de groene omgeving. Het Noorderparkbad heeft een 25 meterbad, een lange, hele brede glijbaan, een groot springkussen, leuke peuterbaden met glijbaantjes en een grote ligweide met voor de kleintjes een zandbak. Sinds kort is er ook nog een spraypark met waterstralen voor kinderen tot en met 8 jaar. Plezier gegarandeerd!

De Mirandabad

Het De Mirandabad is hét recreatiebad van Amsterdam. Het buitencomplex heeft een 50 meter bad, een hoekig kinderbad met snelle glijbaan en er is een groot spraypark met onder andere een heus piratenschip. Op de grote ligweide is het heerlijk vertoeven en tussendoor kun je gebruikmaken van het springkussen, het volleybalveld, de voetbalkooi en de horeca. Voor de fanatieke zwemmers is het buitenbad van dit zwemcomplex doordeweeks al om 7.00 uur geopend voor banenzwemmen. Check de website voor alle openingstijden.

Kijk op amsterdam.nl/zwembaden voor een overzicht van alle buitenbaden in (en rond) Amsterdam.

Open water

Behalve in de vele zwembaden kunt u ook zwemmen in open water. Amsterdam heeft 6 officiële zwemlocaties in open water: Strand IJburg, Diemerpark, Sloterstrand, Nieuwe Meer: West en Noordoever, Gaasperplas: Zuid en Noord, De Hoge Dijk: Speelsloot en Strand.

Zwemmen in open water is altijd op eigen risico. Er is geen toezicht. Denk dus goed aan uw veiligheid en let extra op kinderen. Daarnaast geldt op sommige plekken een waarschuwing voor ziekteverwekkers als de blauwalg. Kijk voor meer informatie hierover op de website van de GGD, zwemwater.nl of bel de zwemwatertelefoon: 0800 102 1300 (gratis).

Peuterbaden

Voor peuters is er geen groter plezier dan lekker spetteren in het water. Maar niet iedereen heeft thuis een tuin en een badje. Gelukkig bieden peuterbadjes dan een uitkomst. In Amsterdam heeft ieder stadsdeel minimaal 1 peuterbadje. Keuze genoeg dus. De badjes worden iedere dag schoongemaakt en gecontroleerd.

Hieronder een greep uit het aanbod:

  • In West staat het Gibraltarbadje, dat aan het begin van het seizoen wordt gevuld met water en de hele zomer vol blijft staan. Is het 20 graden of warmer, dan wordt er toezicht gehouden. Er zijn ook bankjes aanwezig.
  • Het Beatrixpark met het gelijknamige badje in Zuid is alleen al voor het bronzen beeld van een zeemeermin een bezoekje waard. Er is toezicht en vlak naast het badje is een kinderspeelplaats met een grote zandbak.
  • In het pierenbadje van Aldo van Eyck in het Oosterpark staat een multifunctioneel speeltoestel. Rondom het bad is een brede natuurstenen rand om op te zitten en in de rand zijn lichtjes toegevoegd.
  • In het Gaasperplaspark in Zuidoost, vlak bij metrostation Gaasperplas, is een leuke waterspeelplaats voor de kleintjes. Hier kunt u lekker in het groen zitten en zonnen.

Meer weten

Wilt u meer weten over zwemmen in Amsterdam? Kijk dan op amsterdam.nl/zwemmen.