AMSTERDAM - Het wordt weer drukker en we hebben alle ruimte op straat nodig om afstand te kunnen houden. Zet uw fiets daarom netjes in een vak, rek of fietsenstalling. De komende week roepen we fietsers in het centrum van de stad via posters op dit te doen. Zo houden we de openbare ruimte met z’n allen zo toegankelijk mogelijk.

We willen dat u met een veilig gevoel uw fiets kunt parkeren. Daarom zijn in de fietsenstallingen maatregelen getroffen voor uw eigen veiligheid én die van onze medewerkers.

Maatregelen in de stallingen
In de stallingen zijn de looproutes waar mogelijk aangegeven met linten en pijlen. Om de medewerkers veilig te laten werken, worden er geen kaartjes uitgegeven en blijven medewerkers achter glas toezicht houden. Is het even druk? Houd voldoende afstand van elkaar.

Nieuwe fietsenstallingen open
Maandag 15 juni heropent stalling Zuidplein bij NS-station Zuid na een grondige verbouwing. De stalling voldoet weer aan de moderne eisen. En deze zomer heeft Amsterdam er weer een nieuwe fietsenstalling bij. Op het Rokin opent een ondergrondse stalling met plek voor 260 fietsen.

Sommige fietsenrekken weg
Om meer ruimte te maken voor fietsers en voetgangers gaan we verder met het aanpassen van de stad naar de 1,5 meter samenleving. Het kan voorkomen dat fietsenrekken weg moeten omdat er anders niet voldoende afstand kan worden gehouden. Zodra we weten wanneer rekken worden verwijderd of verplaatst, plaatsen we borden en maken we dit kenbaar aan bewoners.

Meer weten
Kijk voor een overzicht van de stallingen op www.amsterdam.nl/fietsenstallingen.