AMSTERDAM - Wist u dat de gemeente Amsterdam een subsidieregeling aanbiedt voor ondernemers die van de leegstaande etage(s) boven hun winkel of bedrijf een of meerdere woningen willen creëren? In gebied 1012 zijn recent een aantal nieuwe woningen gecreëerd die onbewoonde etages nieuw elan hebben gegeven.

De eenmalige subsidie kan gebruikt worden om de ruimte te verbouwen of om een toegang tot de woning te maken. Er wordt maximaal 25000 euro per woning uitgekeerd.

Minder leegstand en meer aanzien

Paul Stalenberg werkt bij de gemeente Amsterdam en houdt zich op enthousiaste wijze bezig met het ‘Wonen boven Bedrijven’-project. Volgens hem biedt het wonen boven winkels en bedrijven vele voordelen. Paul: “Onnodige leegstand wordt teruggedrongen en de veiligheid wordt bevorderd. Bovendien dringen we zo het verval tegen van soms sterk verpauperde lege etages. Bijkomend voordeel is dat ook de straat er beter uit komt te zien. 
In de Wagenstraat zijn we nu bezig met de ontwikkeling van vijf huurwoningen boven voormalig discotheek Sinners."

Voorwaarden en meer informatie

U kunt de subsidie alleen aanvragen als u eigenaar of huurder van het bedrijfspand bent. Verder dient de nieuwe woning eigen voorzieningen en een eigen toegang te hebben. Bekijk de Voorwaarden en meer informatie.