AMSTERDAM - De GGD Amsterdam opent een nieuwe testlocatie in stadsdeel Nieuw-West. Vanaf vandaag kunnen mensen met (milde) coronaklachten zich ook laten testen op Plein ‘40-’45. Op deze locatie kunnen 150 tests per dag worden afgenomen. Daarmee komt de totale testcapaciteit in Amsterdam op 3200 tests per dag.

Wethouder Simone Kukenheim (zorg): “Het is heel belangrijk dat de GGD Amsterdam nu een vijfde teststraat heeft ingericht; deze teststraat is de tweede in Nieuw-West. Om het virus uit te bannen is het immers van groot belang dat iedereen met (milde) klachten een afspraak maakt om zich te laten testen. In Nieuw-West is het aantal positieve coronatesten hoog, afgelopen week ging het om 404 besmettingen. Voor bewoners willen we het daarom zo gemakkelijk en laagdrempelig mogelijk maken om een test te laten doen. Dit testen - en bij een positieve uitslag in isolatie gaan - is immers ontzettend belangrijk.”

De testlocatie op Plein ’40-’45 is naast de testlocatie in Slotervaart, de tweede locatie in NieuwWest. De teststraten zijn zodanig ingericht dat het gebouw goed toegankelijk blijft voor medewerkers en de stadsdeelcommissie. Zo wordt gewaarborgd dat – als iedereen weer naar kantoor gaat – dit ook op een veilige manier kan.

Ook bij de ingang van de testlocatie worden maatregelen genomen. Zo zijn er hosts aanwezig, worden er dranghekken geplaatst om de bezoekers van de teststraat en het winkelend publiek van elkaar te scheiden en worden de bezoekers van de testlocatie langs de markt geleid.

De testlocatie is zeven dagen per week geopend. Het is van belang dat mensen met (lichte) coronaklachten thuisblijven, zich laten testen en bij een positieve uitslag thuis in isolatie gaan. Mensen kunnen een afspraak maken voor een test via het nummer 0800-1202 of online via coronatest.nl . Daarnaast blijven de basisregels van belang: was je handen, hoest en nies in de binnenkant van de elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en gooi die na gebruik meteen weg.