AMSTELVEEN - Huurders in Amstelveen kunnen vanaf nu terecht in wijkcentra als ze problemen hebben met hun verhuurder. Dinsdag 5 maart 2019 vond in wijkcentrum Alleman het allereerste spreekuur plaats van !WOON. Het spreekuur werd meteen goed bezocht; zes huurders meldden zich.

!WOON is onafhankelijke organisatie en helpt huurders bij het oplossen van problemen. Ook biedt !WOON ondersteuning bij vragen over bijvoorbeeld huurverhogingen, achterstallig onderhoud en servicekosten.

“Fijn dat we nu begonnen zijn”, zegt wethouder Wonen Rob Ellermeijer. “Er zijn in Amstelveen veel gevallen bekend van problemen tussen huurders en verhuurders. Soms is het vertrouwen in verhuurders helemaal weg. Het is belangrijk dat zij nu bij een onafhankelijke partij terecht kunnen met hun problemen, maar ook als ze bijvoorbeeld gewoon vragen hebben.”

De spreekuren worden geleid door Lone Molenaar van !WOON. “Veel huurders raken de weg kwijt in de complexe wet- en regelgeving of vinden het contact met de verhuurder lastig. Wij zijn blij dat Amstelveners nu bij ons terecht kunnen voor de nodige ondersteuning.” zegt Lone.

!WOON was tot voor kort vooral actief in Amsterdam. Afgelopen januari sloot de gemeente Amstelveen een contract om ook hier aan de slag te gaan.