AMSTERDAM - Wilt u weten wat het werk voor de stadsdeelcommissie inhoudt en hoe u in de stadsdeelcommissie terechtkomt? Kom dan naar een van de extra informatiebijeenkomsten op 18 en 20 december.

Maandag 18 december 2017 Tijd: 19.00 - 21.00 uur
Plaats: Spring House, De Ruyterkade 128

Woensdag 20 december 2017 Tijd: 19.00 - 21.00 uur
Plaats: Spring House, De Ruyterkade 128

Meld u aan via deze link.

Stadsdeelcommissies

In maart 2018 brengen Amsterdammers voor het eerst hun stem uit in het nieuwe bestuurlijk stelsel. Op donderdag 30 november heeft de gemeenteraad de inrichting van dit nieuwe stelsel vastgesteld.

De grootste verandering is dat bewoners zich verkiesbaar kunnen stellen in hun woongebied zonder dat zij lid hoeven te zijn van een politieke partij. Zij gaan in stadsdeelcommissies namens hun buurtgenoten invloed uitoefenen op het bestuur van Amsterdam. De huidige bestuurscommissies in de stadsdelen houden na de verkiezingen op te bestaan.

Stel u verkiesbaar

Wilt u volgend jaar uw buurtgenoten vertegenwoordigen? Meepraten over de toekomst en inrichting van uw woonbuurt? Het stadsdeelbestuur gevraagd en ongevraagd van advies voorzien? Als dit u aanspreekt, en u de steun van minstens tien buurtbewoners hebt, dan is de stadsdeelcommissie iets voor u.

Om u kandidaat te stellen moet u verschillende stappen ondernemen. Wilt u uw lijst een naam geven? Registreer de lijstnaam dan uiterlijk op 27 december 2017. Dit doet u bij het Stadsloket in uw stadsdeel.

Bekijk de website voor meer informatie.