AMSTERDAM - De nieuwe coalitie is rond, de wethouders zijn gekozen. Op woensdag 30 mei zijn ze officieel beëdigd en dus écht begonnen als wethouders van Amsterdam.

Het nieuwe Amsterdamse college heeft 8 wethouders: 3 van GroenLinks, 2 van D66, 2 van PvdA en 1 van SP. Op de foto ziet u van links naar rechts: Laurens Ivens (SP), Sharon Dijksma (PvdA), Rutger Groot Wassink (GroenLinks), Jozias van Aartsen (waarnemend burgemeester), Simone Kukenheim (D66), Udo Kock (D66), Touria Meliani (GroenLinks), Marieke van Doorninck (GroenLinks) en Marjolein Moorman (PvdA).

Een paar gezichten komen u misschien bekend voor: Laurens Ivens, Udo Kock en Simone Kukenheim maakten namelijk ook deel uit van het vorige college. Zij beginnen aan hun tweede periode.

Wie doet wat?
Hoewel het college nu is geïnstalleerd zijn de portefeuilles nog niet definitief. Donderdag 31 mei vindt eerst het zogenaamd constituerend beraad plaats. Pas na dit beraad zijn alle verantwoordelijkheden verdeeld en zullen wij deze melden op de website.