AMSTERDAM - Amsterdam Sloterdijk ondergaat een ware metamorfose. Kantoorcomplexen worden omgetoverd tot moderne werkplekken en woningen. Op braakliggende terreinen verrijst nieuwbouw met veel groen en veel ruimte om te wonen, werken, sporten en ontspannen. Met de natuur om de hoek. In ’s werelds eerste Walking Movie Toer d’amour kan iedereen ervaren hoe Sloterdijk verandert. Wat dat is en wat u kunt verwachten, leest u hier.

De Walking Movie Toer d’amour is geen film die u bekijkt in de bioscoop of thuis op de bank, maar buiten, als actieve multimedia-ervaring. De film is te zien, of beter gezegd: al lopend mee te maken, in Sloterdijk, op de plek waar allerlei ontwikkelingen plaatsvinden.

Op pad met Grace

De Walking Movie bestaat uit scènes die u zelf activeert door een QR-code te scannen. U kiest tekst, zoekt en scant onderdelen van de film. Zo speelt u actief een rol in de film waar u naar kijkt. Als speler bent u in gesprek met Grace, die u onontdekte plekken laat zien en bijzondere mensen laat ontmoeten. Grace wordt gespeeld door Jeannine La Rose die u misschien kent van de musical Tina Turner. De scènes vormen samen het verhaal van de verandering van Sloterdijk, van vroeger tot nu en in de toekomst.

Scènes Walking Movie

In zo’n 40 minuten komt u op bijzondere plekken en in gesprek met verschillende mensen die kleur geven aan de wijk. Zo maakt u kennis met kunstenaars Dorota & Yulia. En met singer-songwriter Puntjudith, een bewoonster van Sloterdijk, die haar Spoken Word voordraagt. Ook kunt u ‘facetimen’ met de gebieds-projectmanager en een van de eerste horecaondernemers in het gebied. En bezoekt u, samen met Grace, alle hotspots en het mooie natuurgebied De Bretten.

UPtown Sloterdijk

De Walking Movie is een initiatief van Uptown Sloterdijk, een samenwerking tussen de Gemeente Amsterdam, nieuwbouwontwikkelaars, vastgoedeigenaren en werkgevers in Sloterdijk. Het spel is van 1 juli tot 31 december te spelen, voor jong en oud.

Walking Movie meemaken

  • De Walking Movie Toer d’amour is gratis. Neem wel uw smartphone met internet mee.
  • Meer informatie vindt u op toerdamour.nl.
  • De Walking Movie start recht tegenover de hoofdingang van Station Sloterdijk op het Orlyplein. Scan daar de QR-code, Grace doet de rest.