AMSTERDAM - Op 5 september 2017 ontving Pieter Roemer de erespeld ‘Knoop van Volten’ uit de handen van Coby van Berkum namens het dagelijks bestuur van de bestuurscommissie Amsterdam-Noord.

Pieter is een inspirerende schrijver die al 40 jaar veel over Noordse onderwerpen publiceerde. Het boek ‘Noord in Beeld’ over buitenkunst in Noord, dat hij in eigen beheer heeft gepubliceerd, is een belangwekkend naslagwerk voor professionals en liefhebbers van de beeldende kunst.

Daarnaast is en was hij actief betrokken bij vele maatschappelijke organisaties zoals buurtbeheer Nieuwendam, de Noordse Raad van Kerken, de Zonnebloem en het 4 en 5 mei Comité Nieuwendam. Pieter Roemer doet al dit werk in relatieve stilte en nooit tot glorie van zichzelf.

Met de toekenning van de ‘Knoop van Volten’ toont de bestuurscommissie Noord haar waardering voor Pieter Roemer’s inzet en enthousiasme. De Erespeld van het stadsdeel, in de vorm van een replica van de ‘Knoop van Volten’. Dit indrukwekkende sculptuur van Andre Volten staat aan het IJ bij het Distelwegveer. Dat staat daar overigens vooral dankzij Pieter Roemer. En dat mag vanaf nu in kleine vorm ook op zijn revers prijken. Hiermee is een bepaalde cirkel weer mooi rond.