AMSTERDAM - Vandaag, 19 december 2022, heeft Guus Beitschat de Andreaspenning ontvangen uit handen van stadsdeelbestuurder Sandra Doevendans (Nieuw West). Hij ontving de onderscheiding voor zijn grote en langdurige inzet voor Sportvereniging West! en haar voorgangers.


Al 52 jaar is Guus Beitschat actief als volleybaltrainer. Hij werd als volleyballiefhebber in 1969 lid van de club Amsterdamse Sport Vereniging Slotervaart, en later werd hij voorzitter van de afgesplitste VV (volleybalvereniging) Slotervaart. Hij was ruim twintig jaar voorzitter, met onderbrekingen, en ook daarna bleef hij als bestuurder actief.

In 2009 is Sportvereniging West! ontstaan uit een fusie tussen VV Slotervaart en Gymnastiek Gezelschap Kracht en Vriendschap. Ook bij de fusievereniging toonde Beitschat zich een bevlogen trainer en bestuurder. Inmiddels is hij benoemd tot erelid van de SV West!

Vanwege zijn zeer langdurige en waardevolle inzet voor het verenigingsleven in Amsterdam ontvangt Beitschat de Andreaspenning.

Andreaspenning

De Andreaspenning wordt toegekend aan personen die grote prestaties hebben verricht op sociaal, cultureel, maatschappelijk of economisch gebied voor Amsterdam met een landelijke uitstraling, en aan personen die zich minimaal tien jaar als vrijwilliger voor een maatschappelijk doel hebben ingezet.