AMSTERDAM - De verkoop van bont en levende krabben en kreeften wordt op de Amsterdamse markten niet meer toegestaan. Dit heeft het college van B en W besloten.

Wethouder Everhardt (Economische Zaken): "Amsterdam heeft 34 markten en is daarmee de stad met de meeste markten van het land. In het belang van het dierenwelzijn komt er op de Amsterdamse markten een verbod op de verkoop van bont en levende krabben en kreeften. Hier zullen wij ook op gaan handhaven."

Het verbod zal komende maandag, 20 september, de inspraak ingaan en zal volgens de huidige planning in januari 2022 ingaan.

Amsterdam heeft het welzijn van dieren hoog op de agenda staan. Samen zorgen we ervoor dat dieren gezond zijn, goed verzorgd worden, en dat de stad leefbaar blijft voor dieren. Het stadsbestuur pakt dierenleed onder andere aan via vergunningen. Zo worden dierententoonstellingen ontmoedigd en mogen dieren niet meer ingezet worden voor reclamedoeleinden. Ook is het afsteken van vuurwerk verboden in de buurt van dierenopvangcentra, kinderboerderijen, maneges en dierentuinen.