AMSTERDAM - Vandaag is Egbert de Vries geïnstalleerd als wethouder Verkeer en Vervoer, Luchtkwaliteit en Water.

Hij volgt voormalig wethouder Sharon Dijksma op die 16 december 2020 aftrad. Egbert de Vries was hiervoor, sinds 2014, directeur van de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties (AFWC), waar hij zich onder meer bezighield met de gezamenlijke projecten van de woningcorporaties in Amsterdam en de lobby richting gemeente en rijk. Daarnaast was hij lid van het algemeen bestuur van het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Hij studeerde biochemie aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde in 2010 aan de UvA in de Evolutionaire Genetica.

De Vries heeft veel ervaring in de Amsterdamse politiek. Van 1998 tot 2002 was hij gemeenteraadslid voor de PvdA in Amsterdam met de portefeuille verkeer en vervoer en daarna deelraadslid in stadsdeel Zuid. Van 2006 tot 2010 was hij stadsdeelvoorzitter van het stadsdeel Oud-Zuid en vervolgens tot 2014 vicevoorzitter van het stadsdeel Zuid.

Wethouder Egbert de Vries: "Ik ben vereerd met de benoeming tot wethouder van deze mooie stad. Ik kijk ernaar uit om, samen met het College, de Raad en de regio aan het werk te gaan voor de mensen die hier wonen, werken en op bezoek zijn. De portefeuille Verkeer en Vervoer, Water en Luchtkwaliteit is bij uitstek een sociale portefeuille. Luchtkwaliteit gaat één op één over gezondheid, toegankelijk en bereikbaar OV helpt ook zwakkeren om van a naar b te komen en met goed aanvullend Openbaar Vervoer kunnen we bijdragen aan het terugdringen van eenzaamheid. Er is al veel gedaan, maar er moet ook nog heel veel gebeuren. Ik ga hard aan de slag om problemen op te lossen, want dat verdient deze stad."