AMSTERDAM - Automobilisten en treinreizigers opgelet: van donderdagavond 31 oktober 22.00 uur tot en met maandagochtend 4 november 5.00 uur is de A10 Zuid richting Utrecht afgesloten. Ook is er geen treinverkeer tussen station Amsterdam-Zuid en RAI.

Advies
Vermijd dit weekend de Zuidas per auto of trein. Vooral op vrijdag zal het enorm druk zijn. Moet u écht met de trein in die buurt zijn? Check voor u vertrekt de NS-reisplanner.

Waar precies?
Komend van de A10 West is de A10 Zuid afgesloten vanaf knooppunt De Nieuwe Meer, richting de A2 en A10 Oost (knooppunt Amstel). Komend vanaf A4/Schiphol is de snelweg (A4 en A10 Zuid) afgesloten vanaf knooppunt Badhoevedorp. Verkeer wordt omgeleid via de A5 en A9.

A10 Zuid vermijden
Vooral op vrijdag 1 november zal het rond Amsterdam enorm druk zijn. Normaal rijden in de ochtendspits op de A10 Zuid richting Utrecht zo’n 10.000 auto’s per uur. Op de omleidingsroutes via de A5 en de A9 kunnen niet voldoende auto’s terecht. Het dringende advies is dus om de A10 Zuid het hele weekend te mijden en vrij te laten voor degenen die écht de weg op moeten.

Waarom de afsluiting?
In de nacht van 1 op 2 november moet er een gigantische betonnen plaat door de A10 en het spoor geschoven worden. Het is het eerste dakdeel van de nieuwe tunnel onder het station. Dat is een enorme klus, waarvoor 3 volle dagen nodig zijn.

Zuidasdok
De A10 Zuid gaat van 4 naar 6 rijstroken en verdwijnt in het hart van de Zuidas onder de grond. Station Amsterdam Zuid wordt compleet vernieuwd. Verschillende vormen van (openbaar) vervoer komen er straks samen. In 2028 moet het hele project Zuidasdok klaar zijn.

Meer weten
Kijk voor kaarten met de omleidingsroutes op zuidas.nl.