AMSTERDAM - Op donderdag 8 februari organiseerde stadsdeel Oost in samenwerking met Cordaan en het Danspaleis een regenboog editie van het Danspaleis. De kleurrijke ballonnenboog bij de entree aan het Oranje-Vrijstaatplein 2 en de regenboogloper, waren niet te missen. De organisatie het Danspaleis organiseerde al vaker dansfeestjes voor ouderen in Oost, maar deze regenboogeditie was nu voor het eerst op de begaande grond in het stadsdeelkantoor. De middag, die vooral in het teken stond van ontmoeting, werd knallend afgesloten met een discofeestje met klassiekers uit alle muziekstijlen. Stadsdeelbestuurder Jan-Bert Vroege was erbij om de dansvloer te open:


“Een dansfeest voor roze ouderen is een goede plek om nuttige informatie te delen met ouderen en een perfecte uitlaatklep; dansen en bewegen doet een mens goed. Er zijn tegenwoordig nog maar weinig ontmoetingsplekken voor roze ouderen; een plek waar je jezelf kan zijn en samen kan komen met gelijkgestemde. Én juist een sociale veilige plek waar je je thuis voelt, zou er voor iedereen moeten zijn. Uiteraard is iedereen welkom want bovenal staat de bijeenkomst in het teken van elkaar ontmoeten en even onder de mensen zijn.”

Bruisend programma

De middag begon om 13:30 met een informatiemarkt waar ouderen informatie konden krijgen over passende woonruimte, veiligheid thuis en op straat, gezondheid en vitaliteit en verschillende andere voorzieningen waar ouderen in Oost gebruik van kunnen maken. Ook was er ruimte voor een gesprek met het stadsdeel over thema’s die ouderen zelf konden aandragen.

Tot slot was er een workshop valpreventie en werd de middag afgesloten met een disco met een rijdende discolamp. Uiteraard onder het genot van een hapje en drankje.

Regenboog editie

Deze regenboog editie in Genieten is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het Danspaleis, Cordaan en Stadsdeel Oost. Het Danspaleis organiseert door heel Nederland dansfeesten voor 55-plussers om ouderen een vrolijke activiteit buiten huis te bieden. Het doel is het tegen gaan van eenzaamheid onder ouderen en het versterken van de vitaliteit in deze leeftijdscategorie. Meer informatie en volgende Danspaleis (regenboog) edities in Amsterdam zijn te vinden op: hetdanspaleis.com/agenda-amsterdam.