AMSTERDAM- Het indoor Skatepark Amsterdam in Noord krijgt een incidentele subsidie van 106.600 euro, zodat het open kan blijven. Het college heeft besloten deze subsidie te verstrekken omdat het Skatepark een belangrijke rol speelt in de urban sports-ambities van de stad.

Wethouder Simone Kukenheim (sport): “Urban sports, waaronder skaten, staan hoog op de agenda van dit college. Juist omdat je deze sport in de buitenruimte kunt beoefenen, biedt het mogelijkheden om de stad optimaal te benutten. Daarnaast is het voor zowel breedtesport als voor de urban sports community belangrijk één vaste plek te hebben om elkaar het hele jaar door te kunnen ontmoeten, sporten en oefenen. Het is het enige overdekte skatepark in Amsterdam en daarmee van grote waarde voor de stad.”

Urban sports, waaronder skaten, worden steeds populairder onder Amsterdammers. Dat bleek ook afgelopen zomer tijdens de Urban Sports Week 2019, met het WK 3x3 basketbal als hoofdevenement. Nu het skaten onderdeel zal zijn van de Olympische Spelen in Tokio, is de verwachting dat de populariteit alleen maar zal toenemen.

Ook bij het indoor Skatepark in Noord is de afgelopen jaren sprake van stijgende bezoekersaantallen en omzet. Zo is de verwachting dat het sportpark in 2019 circa 60.000 bezoekers zal ontvangen. Het park wordt intensief gebruikt en vooral onder jonge meiden is het skateboarden erg populair. Toch bleek voor de zomer dat het skatepark met rode cijfers kampt door een hoge huurprijs.

De subsidie is onder meer bedoeld voor de exploitatie, het verbeteren van de organisatie en onderhoud aan de skatebaan. Het skatepark gaat diverse maatregelen treffen – zoals het organiseren van aansprekende urban sportevenementen – zodat het na 2020 weer met een sluitende begroting kan opereren.