AMSTERDAM - Amsterdam heeft te weinig betaalbare en passende woningen voor alle Amsterdammers. Dat moet anders. We zullen voor moeilijke keuzes staan. Welke zijn dat? Wat kunnen we doen? Samen met Amsterdammers maken we een plan: de Amsterdamse Aanpak Volkshuisvesting. Denk en praat mee, via de website en op bijeenkomsten in de stadsdelen.

Wat vind jij het grootste probleem? Waar zou jij op inzetten om de wooncrisis te keren? Welke groepen moeten we extra helpen? We horen graag hoe jij onze voorstellen ziet.

Een woning voor iedereen

We willen een stad zijn voor iedereen. Iedereen heeft recht op een passende en betaalbare woning. Maar de wooncrisis is bijna nergens zo duidelijk zichtbaar als in Amsterdam.

Slim kiezen

We zullen de komende jaren vaak voor moeilijke keuzes staan. Gemakkelijke oplossingen zijn er niet. We moeten slim kiezen en kijken wat er kan. Daarom nemen we de tijd om deze keuzes samen met alle Amsterdammers goed voor te bereiden.

We horen graag jouw mening

Graag horen we hoe jij tegen het wonen in de stad aankijkt. Daarom vragen we je om mee te denken over de voorstellen terwijl we die aan het maken zijn.

Het gaat om voorstellen voor deze 7 doelen:

  1. Meer woningen en betaalbaarder wonen
  2. Meer woningen voor mensen die ze het hardst nodig hebben
  3. Passender wonen
  4. Woningen zijn om in te wonen
  5. Duurzame woningen van goede kwaliteit
  6. Leefbare wijken met toegang tot voorzieningen en zorg
  7. Meer regie van bewoners op de Amsterdamse woningmarkt

Met de reacties gaan we voorstellen verbeteren of veranderen, of nieuwe voorstellen toevoegen.

In november laten we in een bijeenkomst weten hoe de reacties zijn verwerkt. Daarna buigt het collegebestuur zich over het plan.

Laat je reactie achter

Laat je reactie achter op aanpakvolkshuisvesting.amsterdam.nl en lees wanneer de bijeenkomsten in de stadsdelen zijn.