AMSTERDAM - Droomt u al jaren van uw eigen kruidentuin, of juist van uw eigen kleurrijke bloementuin? Denk dan eens aan de aanleg van een geveltuin. Dit is een leuk alternatief als u geen tuin of balkon heeft. En het is ook een mooie toevoeging aan uw omgeving.

Elke straat fleurt op van meer groen en kleur. Naast dat u ervan zal genieten, is een geveltuin een aanwinst voor de stad. Het aanleggen van een geveltuin heeft verschillende voordelen. Zo hebben planten in de volle grond minder vaak water nodig dan potplanten. En wanneer u een klimplant plaatst, blijft het begroeide deel van de gevel in de zomer koel.

Stoeptegel

Elk jaar legt de gemeente op aanvraag geveltuinen aan. Er wordt dan een strook met de breedte van een stoeptegel voor uw huis weggehaald en opgevuld met goede aarde. Het enige wat u hoeft te doen, is zelf plantjes kopen en uw tuin onderhouden.

Geveltuin aanvragen

Het aanleggen van een geveltuin is mogelijk als er voldoende loopruimte overblijft op de stoep en de bewoner van de begane grond het goed vindt. Voor 2018 kunt u tot 1 maart een aanvraag indienen.