AMSTERDAM - De driehoek van gemeente Amsterdam, politie en OM roept alle supporters op tot een feestelijke huldiging van Ajax vanmiddag op het Museumplein. Na de winst gisteravond is het 34e landskampioenschap een feit. Ajax heeft de “dubbel” weer naar Amsterdam gehaald en verdient daarnaast grote complimenten voor de prestaties in de Champions League. De afgelopen dagen zijn daarom alle noodzakelijke voorbereidingen getroffen voor een mooie huldiging midden in de stad.

Burgemeester Femke Halsema:

“Bij een unieke prestatie van Ajax hoort een unieke huldiging. Daarom kiest de driehoek na vele jaren weer voor een huldiging op het Museumplein. Omdat wij denken dat een huldiging midden in de stad feestelijk én veilig kan verlopen. We verwachten een grote opkomst van supporters uit het hele land en kijken uit naar een mooi eerbetoon aan de spelers en technische staf van Ajax. We willen alle bewoners, ondernemers, musea en scholen andere instellingen rond het Museumplein bedanken voor hun medewerking en begrip.”


Om de huldiging ordelijk te laten verlopen heeft de driehoek enkele gedragsregels opgesteld die ook zichtbaar zullen zijn op en rond het Museumplein:
 We vieren dit Ajax-feest midden in de stad. Dat kan alleen als je rekening houdt met anderen en de omgeving. Zorg dat je geen overlast veroorzaakt. Ook niet na afloop en buiten het terrein.
 Glas, wapens, lachgas en vuurwerk zijn niet toegestaan op het terrein.
 Eten en drinken mee? Dat mag, maar alleen in plastic flessen/bekers of blikjes.
 Alcohol mee? Dan alleen voor eigen gebruik. Niet meer dan een sixpack bier.
 Bij de ingang, maar ook op het terrein, kun je worden gefouilleerd en worden tassen gecontroleerd.
 De organisatie en/of pers kan foto’s en video-opnames maken tijdens het evenement. Bij betreding van het terrein stem je hiermee in.
 Volg altijd de aanwijzingen van veiligheidspersoneel en van de organisatie op. De organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor diefstal en/of schade aan (persoonlijke) eigendommen. Als je schade veroorzaakt, word je daar persoonlijk voor aansprakelijk gesteld.
 Wie deze spelregels overtreedt, wordt van het terrein verwijderd. Van strafbare feiten wordt aangifte gedaan.
 Op dit terrein zijn de KNVB-standaardvoorwaarden van toepassing, te vinden via https://www.knvb.nl/downloads/bestand/2785/knvb-standaardvoorwaarden-per-1september-2014


De huldiging van Ajax is vrij toegankelijk voor publiek. Supporters kunnen het Museumplein bereiken via vier ingangen aan de zuidkant (Van Baerlestraat). Het openbaar vervoer rijdt anders dan normaal, of mogelijk met vertraging. Via de websites van de verschillende OV aanbieders kunnen reizigers de wijzigingen bekijken. Het Museumplein gaat om 13.00 uur open, de huldiging start om 16.00 en eindigt om 18.30. Voor praktische informatie: www.amsterdam.nl/ajax.