AMSTERDAM - Amsterdam nam op 28 maart afscheid van vertrekkende raadsleden. Drie raadsleden kregen een Koninklijke Onderscheiding. Zij waren meer dan twaalf jaar lid van de Amsterdamse raad.

Het waren de heren Ünver, Boldewijn en Bakker die door waarnemend burgemeester Van Aartsen benoemd werden tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Emre Ünver

Emre Ünver was vicefractievoorzitter van de PvdA, woordvoerder Armoede, Stadsregioraadslid, voorzitter van het Presidium en plaatsvervangend voorzitter van de raad. Vanaf 2006 zette Emre zich in voor Amsterdam. Hij had als specialisme Werk en armoedebeleid.

Zo kwam Ünver met het initiatief om alle Amsterdamse 65-plussers met een minimuminkomen gratis met het openbaar vervoer in onze stad te laten reizen.

Henk Boldewijn

Henk Boldewijn was raadslid van de PvdA en zat in de Raadscommissie Infrastructuur en Duurzaamheid. Van 2006 tot 2014 was hij deelraadslid voor Amsterdam Zuidoost. Henk ging als gymleraar en betrokken bewoner uit Zuidoost de politiek in omdat hij vond dat er te weinig aandacht was voor bijvoorbeeld sport in Amsterdam Zuidoost. De verbinding van Zuidoost met de rest van de stad vormde altijd een belangrijk punt voor Boldewijn.

Tiers Bakker

Tiers Bakker was raadslid van de SP en zat in diverse Raadscommissies. Sinds 2006 was hij actief als deelraadslid en fractievoorzitter in toenmalig stadsdeel Oost-Watergraafsmeer. Tiers stond pal voor de burger met een smalle beurs. Zijn bijdragen in de raad en de commissies werden veelal doorspekt met citaten van filosofen en politici.

Speech waarnemend burgemeester

Waarnemend burgemeester Van Aartsen sprak alle vertrekkende raadsleden op 28 maart toe.