AMSTELVEEN - Op woensdag 13 juni zijn drie kandidaten geselecteerd die met elkaar de strijd aangaan om de nieuwe kinderburgemeester Amstelveen te worden. De jury, onder leiding van wethouder Frank Berkhout, kozen voor Jara, Ben en Vita.

Frank Berkhout, wethouder Jeugd: “Het was voor de jury een moeilijke keuze, maar we hebben drie hele goede kandidaten geselecteerd voor de volgende ronde. Ik wens ze veel succes met campagne voeren. Alle 19 kinderen die hebben gesolliciteerd en de afvallers van vandaag nodig ik na de zomervakantie uit voor een gesprek over het instellen van een jeugdraad. Iedereen had zulke leuke ideeën waarover we zeker in gesprek willen. De woordvoerders jeugd vanuit de raad wil ik hier graag betrekken.”

Jara Zurr, Ben Duysens en Vita Meynen voeren vanaf morgen campagne om de volgende kinderburgemeester te worden. Ze moeten duidelijk maken wat hun plannen zijn om de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen te worden. Vanaf 14 juni (in de loop van de middag) is het ook direct mogelijk om op één van de drie kandidaten te stemmen via een speciale website, www.kinderburgemeesteramstelveen.nl.

Stemmen kan dan tot en met 22 juni 0.00 uur.

Op woensdag 4 juli om 16.00 uur maakt burgemeester Bas Eenhoorn bekend wie de nieuwe kinderburgemeester is geworden. Op 18 juli zal hij of zij officieel geïnstalleerd worden tijdens de vergadering van de gemeenteraad.