AMSTERDAM - Vandaag, 22 september, heeft Annemarie Bevers, directeur van Gilde Amsterdam, de Andreaspenning ontvangen uit handen van stadsdeelvoorzitter Amélie Strens (Centrum). Bevers ontving de onderscheiding tijdens haar afscheid in het Betty Asfalt Complex, vanwege haar grote en langdurige inzet voor kwetsbare Amsterdammers.


Sinds 2009 heeft Bevers het roer in handen bij Gilde Amsterdam, een grote, professionele vrijwilligersorganisatie. Gilde biedt een breed scala aan activiteiten, zoals taalcoaching, loopbaanadvies, persoonlijke ontwikkeling, leesbegeleiding op basisscholen, het coachen van kinderen met obesitas en hun gezinnen. Vrijwilligers van Gilde werken vaak ook als stadsgids. Inmiddels is de succesformule van Gilde Amsterdam ook in andere Nederlandse steden, en zelfs in het buitenland overgenomen.

In haar rol als directeur heeft Annemarie Bevers het Gilde Amsterdam doen uitgroeien tot een succesvolle organisatie waar verschillende groepen kwetsbare Amsterdammers, zoals uitkeringsgerechtigden, werkzoekenden, vluchtelingen en nieuwkomers worden geholpen. Ze startte veel projecten op, en wist daar ook financiering voor te vinden. Ook zorgde ze goed voor de vrijwilligers, bijvoorbeeld door hen trainingen, workshops en de juiste leer- en werkmaterialen aan te bieden, en door hen jaarlijks in het zonnetje te zetten.

Andreaspenning

De Andreaspenning wordt toegekend aan personen die grote prestaties hebben verricht op sociaal, cultureel, maatschappelijk of economisch gebied voor Amsterdam met een landelijke uitstraling, en aan personen die zich minimaal tien jaar als vrijwilliger voor een maatschappelijk doel hebben ingezet.