AMSTERDAM - Vandaag ontving Marloes Krijnen een koninklijke onderscheiding uit handen van locoburgemeester Touria Meliani. In ‘De School’ werd zij benoemd tot Officier in Orde van Oranje-Nassau.

Marloes Krijnen heeft in de afgelopen 30 jaar een uitzonderlijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de fotografie, zowel binnen als buiten Nederland. Zowel als directeur van World Press Photo als oprichter en directeur van Foam (Fotomuseum Amsterdam) heeft zij zich ingezet om de fotografie als kunstvorm in op de kaart te zetten.

Nieuw talent kreeg van Krijnen de ruimte om verfrissende, opzienbarende exposities in te richten. Bij Foam heeft zij altijd oog gehad voor de balans tussen de ondersteunen van professionals en het organiseren van foto-exposities voor een groot publiek. Ze organiseerde overzichtstentoonstellingen van wereldberoemde fotografen als Helmut Newton, Helen Levitt, Diane Arbus, William Klein, Henri Cartier-Bresson en Anton Corbijn. Ook nam Krijnen het initiatief voor de jaarlijkse internationale fotobeurs Unseen, Foam Magazine en de Foam Paul Huf Award voor jonge fotografen.

Orde van Oranje-Nassau
De onderscheiding wordt verleend aan personen die zich lange tijd persoonlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor de maatschappij, de Staat of het Koninklijk Huis. Er zijn zes graden in de Orde van Oranje-Nassau: Ridder Grootkruis, Grootofficier, Commandeur, Officier, Ridder en Lid.