AMSTERDAM - De GGD Amsterdam opent in de week van 26 april een nieuwe corona-vaccinatielocatie in de voormalige Scheepsbouwloods aan het NDSM-plein in Amsterdam Noord. Deze plek is gekozen vanwege de goede bereikbaarheid voor zowel automobilisten als fietsers en voetgangers die met de pont uit het centrum komen. Naast de RAI in Zuid en de Calandhal in Nieuw West, is dit de derde vaccinatielocatie in Amsterdam.


Wethouder Simone Kukenheim (Zorg): "Met deze derde vaccinatielocatie hebben we ook in Amsterdam Noord een goed bereikbare plek waar inwoners uit de regio Amsterdam zich kunnen laten vaccineren. Dit moet bijdragen aan de vaccinatiebereidheid. In april krijgen we circa 2500 vaccins per dag van het Rijk en we staan klaar om verder uit te breiden. De maximale capaciteit van onze drie huidige vaccinatielocaties samen is 84.000 vaccinaties per week. Zodra we meer vaccins van het Rijk krijgen, kunnen wij verder opschalen."

De GGD start op de nieuwe locatie met 400 vaccinaties per dag en breidt dit aantal uit naar mate er meer vaccins beschikbaar komen. Het vaccineren gebeurt 7 dagen per week van 08:00 tot 20:00 uur. De GGD gaat er van uit dat de loods tenminste tot eind augustus voor vaccinaties gebruikt gaat worden.

Het vaccineren vindt uitsluitend plaats op uitnodiging. Die uitnodiging ontvangen mensen per post via het RIVM, waarna zij zelf een afspraak kunnen maken. Alleen mensen die een afspraak hebben om gevaccineerd te worden, kunnen naar binnen. Naast de loods aan het NDSM-plein is een ruim parkeerterrein waar automobilisten door verkeersregelaars de weg worden gewezen. Voor fietsers en wandelaars die vanaf de pont naar Noord (NDSM-halte) komen zijn fiets- en wandelroutes naar de vaccinatielocatie.