AMSTERDAM/DEN HAAG - Gemeente Den Haag en Amsterdam gaan intensief samenwerken voor een beter beheer van het marktwezen. Markten zijn van grote waarde in de samenleving. Ze dragen bij aan de economie, aan werkgelegenheid en aan een sociale samenhang in buurten. Maar ze voorzien ook in dagelijkse behoeften en zijn leuk om te bezoeken. Reden voor Den Haag en Amsterdam om zich in te spannen voor zo goed mogelijk beheer

Beide steden kennen veel overeenkomsten van het marktwezen. Als eerste stap in hun nieuwe samenwerking gaan de twee steden met één marktapplicatie werken. Het delen van de applicatie en het bundelen van kennis zal op termijn kostenvoordeel opleveren.

Marktapplicatie

Met de marktapplicatie is het mogelijk alle ondernemers binnen de ambulante handel te registreren. Maar ook hun aanwezigheid (op de juiste plek), staanplaatsen, vergunningen, facturatie, toezicht en handhaving. Vroeger moest de marktmeester nog veel met een pen en blocnote doen. Nu heeft hij op zijn tablet real time alle marktinformatie en kan hij de standhouders beter controleren en bedienen.

Overeenkomst getekend

Woensdag 31 januari 2018 is de overeenkomst getekend door stadsdeelsecretaris Yvonne Jakobs namens de gemeente Amsterdam en door Walter van Beuzekom, directeur dienst Stadsbeheer namens de gemeente Den Haag.