AMSTERDAM - De demonstratie tegen de coronamaatregelen is vreedzaam verlopen. Rond het middaguur vertrokken demonstranten vanaf verzamellocaties bij het Olympisch stadion, Westerpark en Oosterpark richting het Museumplein. Rond 15:00 uur verzamelden zich volgens de politie zo'n 15.000 mensen op het Museumplein. Na 15:00 uur liepen zij in een optocht door de binnenstad om rond 16:30 uur weer op het Museumplein te eindigen. Rond 17:00 verlieten de meeste demonstranten het Museumplein.


Rond 13:00 uur werd een groep tegendemonstranten van het Museumplein weggeleid, nadat ze hun geluid daar hadden laten horen. Voor een veilig verloop van beide demonstraties kregen zij vervolgens een locatie op het Max Euweplein om hun eigen geluid te laten horen binnen zicht- en gehoorafstand van de stoet.

Ten behoeve van de veiligheid van vreedzame demonstranten en omstanders waren de locaties van vertrek en aankomst en de routes tijdelijk aangewezen als veiligheidsrisicogebied. De politie heeft 9 personen aangehouden. Zodra de demonstranten de locaties weer hadden verlaten, werden de veiligheidsrisicogebieden ook weer opgeheven.