AMSTERDAM - Groenten, fruit, olijven, een kaasje, verse vis. Veel mensen halen al dit lekkers graag op de markt. Toch gaat het met veel Amsterdamse markten niet goed. Er komen steeds minder bezoekers, kramen staan leeg, er is weinig variatie aan producten en gebrek aan vernieuwing. Amsterdam wil de markten weer vol en aantrekkelijk maken voor bezoekers én ondernemers.

Daarvoor beginnen we bij het begin: met onderzoek. We kijken per gebied wat voor soort markten gewenst zijn, welke markten nodig zijn op welke plek, en hoeveel dagen per week een markt gehouden kan worden. Wat goed is voor Amsterdam, staat daarbij voorop.

Wat wilt ú?
Daarnaast halen we ook meningen en ideeën op in de stad. Bij klanten en ondernemers rond de markten, bij de marktondernemers zelf, en bij u. Iedereen mag zijn of haar mening geven.

Besluit
De dagelijks besturen van de stadsdelen geven advies aan het college van B en W. In dat advies worden ook uw meningen en ideeën meegenomen. Eind dit jaar besluit het college over de markten in West, Nieuw-West, Centrum-West (de Jordaan) en Zuidoost. Over de overige markten wordt in het voorjaar van 2020 besloten.

Verbeteringen op de korte termijn
Op de markten op het Bos en Lommerplein, in de Van der Pekstraat en op het Buikslotermeerplein gaan we al eerder verbeteringen doorvoeren. De Pekmarkt wordt bijvoorbeeld opnieuw ingedeeld. Daardoor wordt deze markt voller en compacter en is er meer variatie in het aanbod.