AMSTERDAM - Dankzij sympathieke Amsterdammer Paul Willemse (68) is er op zondag 15 januari 2017 voor de negentiende keer (!) een nieuwjaarsdiner voor Amsterdamse dak- en thuislozen.

Het nieuwjaarsdiner begint om 17.00 uur in Restaurant-Café In de Waag op de Nieuwmarkt en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Tijdens het diner speelt er een live band en treedt er een Amsterdamse volkszanger op. Zoals altijd is er een kledinghoek en kunnen de gasten na afloop schone en warme kleding uitzoeken.

Editie 19

Paul organiseert het Nieuwjaarsdiner voor dak-en thuislozen, voor de dames van de straat en andere minderbedeelden, in samenwerking met café/restaurant De Waag. Hij is initiator en vrijwilliger van de werkgroep DAK en organiseerde al 18 keer eerder een daklozendiner. Het diner vindt nu voor de 10e keer plaats in de Waag.

Niet ‘van de kerk’

Nee, Paul is zelf geen dakloze en Paul is niet ‘van de kerk’. Hij werkte zo’n 20 jaar geleden bij de gemeente Amsterdam als toezichthouder. Paul kon het niet aanzien dat mensen honger hadden en  op straat sliepen. Het kostte hem een aantal advertenties en bezoekjes aan grote hotels, en toen had hij genoeg steun om een eerste diner te organiseren.

Burgemeester prikt vorkje mee

Paul nodigde burgemeester Van der Laan in een mail uit om aanstaande zondag ‘een vorkje mee te prikken’. De burgemeester is burgervader en beschermheer van deze kwetsbare groep. En ja, hij is erbij hoor, Paul! De gemeente Amsterdam wenst de dinerende dak- en thuislozen, Paul en alle vrijwilligers voor zondag een warme en smakelijke avond.