AMSTERDAM - Onder het motto ‘snel gezien snel gejat’ krijgen metroreizigers op verschillende stations in Zuidoost op donderdag 8 juni tips tegen zakkenrollen en straatroof en een handig cadeautje.

De belangrijkste veiligheidscijfers lieten voor 2016, net als voorliggende jaren, voor de hele stad een goede ontwikkeling zien. Amsterdam wordt steeds veiliger en bewoners voelen zich ook veiliger. Echter in delen van de stad, waaronder in delen van Zuidoost, zien we nog steeds een behoorlijk aantal delicten met veel impact op slachtoffers, zoals straatroof en zakkenrollerij. Het slachtoffer is niet alleen zijn/haar waardevolle spullen kwijt, maar kan er ook lichamelijk letsel aan overhouden of voelt zich lange tijd onveilig.

Daarom zet de gemeente een campagne in met gerichte acties op plekken in Amsterdam waar dergelijke misdrijven vaker voorkomen. Met de campagne ‘Snel gezien snel gejat’ laten we zien hoe je met eenvoudige handelingen de kans kunt verkleinen om slachtoffer te worden van straatroof of zakkenrollen. Het verstandig omgaan met waardevolle spullen en ze uit het zicht opbergen, helpt de kans op straatroof al fors te verkleinen.

Op donderdag 8 juni is het campagneteam te vinden op verschillende metrostations in Zuidoost. In aanwezigheid van stadsdeelvoorzitter Muriël Dalgliesh geven ze reizigers tips en een handig cadeautje. Deze voorlichtingscampagne moet helpen om de kans op zakkenrollen verder te verkleinen. Deze zomer zal het voorlichtingsteam ook op andere drukke plekken in Zuidoost, zoals bij een aantal festivals zijn waar dieven nog te vaak toeslaan.