AMSTERDAM - Burgemeester Van der Laan is door burgemeester Kaminis van Athene uitgeroepen tot ereburger van de Griekse hoofdstad. In het bijzijn van de ambassadeurs in beide landen ontving de burgemeester op maandag 17 juli – via een videoverbinding – deze titel.

Met de onderscheiding wil Athene Van der Laan danken voor zijn inzet voor de samenwerking tussen beide steden.

Samenwerking

Amsterdam werkt sinds 2014 samen met Athene op thema’s als ondernemerschap, drugsbeleid en vluchtelingen. De steden wisselen kennis en ervaring uit. We werken nauw samen met verschillende maatschappelijke organisaties uit de stad, die door de gemeente bij hun werk ondersteund worden. De samenwerking tussen beide steden komt voort uit de visie van de burgemeester op Amsterdam als een internationaal verantwoordelijke hoofdstad.

Een grote eer

De Griekse burgemeester benadrukte hoe belangrijk het is dat Europese steden solidair zijn met elkaar. Burgemeester Van der Laan ziet de onderscheiding als een grote eer. In zijn dankwoord roemt hij Kaminis om zijn inzet op het Europese toneel en hij hoopt dat de brug tussen Athene en Amsterdam de samenwerking tussen Noord en Zuid-Europa kan ondersteunen.