AMSTERDAM - Het Multidisciplinair Interventieteam van de politie Amsterdam is vrijdagavond door de stichting Waardering Erkenning Politie (WEP) verkozen tot beste politieteam van Nederland 2020-2021. Het Amsterdamse team werd bekroond voor uitzonderlijke prestatie onder hoge druk en moeilijke omstandigheden.

Burgemeester Halsema: "Ik ben heel trots op dit belangrijke team van de Amsterdamse politie. In heel Nederland staat de politie onder druk. Daarbovenop hebben we in Amsterdam tijdens deze pandemie te maken gehad met grote demonstraties, ongekende misdaad en geweld tegenover de politie. Het onderzoek naar bedreigingen van politiemensen met als doel geweldplegers te identificeren, aan te houden en te vervolgen, steunt de collega's en maakt dat zij hun werk veiliger kunnen doen. Dat is cruciaal voor de politie, voor Amsterdam en voor de rechtstaat als geheel."


Een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van Ton Heerts beoordeelde tien genomineerde teams uit verschillende disciplines. De award werd uitgereikt tijdens het jaarlijkse gala van de Stichting Waardering Erkenning Politie.