NEW YORK - Zondag 7 april gaat het onlangs opgerichte City Collective Amsterdam (CCA) met burgemeester Femke Halsema mee op handelsmissie naar New York. City Collective Amsterdam is een open collectief van jonge progressieve Amsterdamse makers met een cultureel diverse achtergrond en een sterke artistieke reputatie. Het collectief is in maart gestart met dertien organisaties, waaronder platenlabel Top Notch, Stichting N8BM A’DAM, kledingmerk Patta, Sociëteit SEXYLAND en de museale landingsplek OSCAM. Zij hebben zich op verzoek van burgemeester Femke Halsema verenigd uit liefde voor de stad, met als doel de sociale en culturele status quo in de stad te doorbreken.

De partijen in City Collective Amsterdam behoren tot de creatieve voorhoede van Amsterdam die op eigen kracht kleur geven aan de stad. Het collectief wil als rolmodel optreden voor de toekomstige generatie makers en bouwen aan een inclusieve stad onder meer door het aangaan van een duurzame relatie tussen de makers en het stadsbestuur. Tot de actiepunten van het collectief behoren onder meer: aandacht voor betaalbare creatieve ruimte, erkenning voor projecten die gericht zijn op een inclusief, solidair en divers Amsterdam en het slechten van het onderscheid in waardering tussen hoge en lage cultuur. CCA is een open collectief dat plaats zal blijven bieden aan volgende generaties Amsterdamse makers.

New York
Op uitnodiging van burgemeester van Amsterdam Femke Halsema gaat een deel van het City Collective Amsterdam van 7 tot 11 april mee op missie naar New York. Daar zullen zij samen optrekken in het internationaal positioneren van Amsterdam als progressieve en solidaire stad. Burgemeester Halsema wil het collectief actief betrekken bij een internationale samenwerking en kennisuitwisseling. De gezamenlijke reis naar New York is de eerste stap in het verwezenlijken van bovengenoemde doelen.

Tijdens de reis zal City Collective Amsterdam een aantal meet-up’s organiseren met lokale partijen. Er is een fotomoment bij Stonewall Inn in het kader van 50 jaar Stonewall-rellen, tevens thema van de Pride in Amsterdam dit jaar. Burgemeester Halsema gaat in gesprek met nachtburgemeester van New York Ariel Palitz (Director Office of Nightlife) en er vindt een panelgesprek plaats bij het innovatieve Brooklyn Creator Farm van Adidas over rol die bedrijven en overheden hebben bij het creëren van helden van de toekomst.