AMSTERDAM - De buitenbaden van het De Mirandabad in Zuid en het Noorderparkbad in Noord zijn vanaf 29 december 2021 beide geopend. Het buitenbad van De Mirandabad was al open voor het winterzwemmen. Daar komt nu het Noorderpark buitenbad bij. Voor het tweede jaar op rij houden de zwembaden hun deuren geopend tijdens de lockdown.

Wethouder Simone Kukenheim (Sport): "Afgelopen winter hebben we gezien hoe groot het animo voor zwemmen in de buitenbaden was. Daarom hebben we besloten om ook dit jaar de buitenbaden te openen tijdens de lockdown. Zo kunnen Amsterdammers in deze lastige tijd waarin veel niet mag, in beweging blijven en hun zinnen verzetten. Bewegen is niet alleen fijn maar draagt ook bij aan de gezondheid en daarmee aan de weerbaarheid van mensen."

Nu door de geldende lockdown alle binnenzwembaden gesloten zijn, heeft de gemeente Amsterdam wederom besloten extra buitenbaden te openen. Met het oog op de coronamaatregelen en het beperken van onnodige verkeersbewegingen, zijn het De Mirandabad en het Noorderparkbad in de eerste plaats bedoeld voor Amsterdammers.

Zowel Het Noorderparkbad als het De Mirandabad zijn doordeweeks geopend van 07.00 tot 17.00 uur, en in het weekend van 09.00 tot 16.00 uur. Zwemmers kunnen vooraf online een kaartje kopen. Amsterdammers met een Stadspas met groene stip krijgen korting op de entreeprijs.

Het water wordt verwarmd tot een temperatuur van 18 tot 21 graden Celsius, maar kan met name bij nachtvorst 's ochtends net onder die temperatuur liggen. Een beperkt aantal buitenkleedruimtes zijn, conform de huidige coronamaatregelen, geopend in het Noorderparkbad. In het De Mirandabad kunnen bezoekers zich buiten aan de rand van het bad omkleden in een speciaal hiervoor neergezette tent. Zwemmers wordt aangeraden om een 'wetsuit' en badmuts te dragen.