AMSTERDAM - Kent u die SBS6 serie De Handhavers? U bent niet de enige, want dat programma wordt door veel Nederlanders bekeken. Ook door Nederlanders in het buitenland. Sterker nog: bij de Nederlandse Australiër Robert stond een ontmoeting met handhaver Anil op zijn bucketlist.

Robert is terminaal ziek. Hij strijdt al jaren tegen kanker, en heeft besloten om in februari van dit jaar euthanasie te plegen. Maar voordat het zo ver is, werkt hij zijn bucketlijst met 50 wensen af. Bucket nummer 50: de hand schudden van de Amsterdamse handhaver Anil uit de serie De Handhavers. En die missie is geslaagd!

Op naar het station
In december was Robert in Nederland voor een familiebezoek, én om hopelijk met zijn favoriete handhaver Anil op de foto te gaan. Hij wist niet goed hoe dit aan te pakken, en besloot om naar het Centraal Station te gaan. Wie weet kon hij daar Anil vinden. Eenmaal daar, sprak hij collega handhavers Edwin en Gyorgy aan.

Alleen zijn smoelwerk al...
Robert vertelde Edwin en Gyorgy dat hij een groot fan van Anil was en dat hij alle afleveringen van De Handhavers had gezien. “Ik vind het prachtig hoe Anil overkomt op TV. Alleen zijn smoelwerk al." Gyorgy belde Anil. Robert kreeg hem aan de lijn. Anil was verbaasd en ontroerd.

Al had ik 80 uur moeten reizen
Anil: “Ik raakte geëmotioneerd. Robert had al 49 dingen afgerond en wilde als laatste mij ontmoeten. Dat is toch wel heel bijzonder. Ik zei tegen hem dat ik binnen een half uur op het CS zou zijn. Dit is mijns inziens het minste wat je voor een medemens kan doen.” Eenmaal op Centraal Station volgde een warme omhelzing plus een fotomoment. “Al had ik 80 uur moeten reizen om met Anil op de foto te mogen, dan had ik dat gedaan”, aldus een blije Robert.

Meer lezen
www.amsterdam.nl/handhaving