AMSTERDAM - Op woensdag 22 maart om 15.30 uur werd voor de vrijwilligster van het jaar 2016, mevrouw Sylvia van Eer-Bijlhout, de Boom van Verdienste gepland op de dr. Meurelaan 6 in Sportpark Ookmeer.

Stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud feliciteert haar en stadsdeeldichter Hugo Hoes draagt een gedicht op. Mevrouw Van Eer-Bijlhout plant de Boom van Verdienste.

Een bewoner in Nieuw-West met een groot hart voor de buurt?

Een ‘stille kracht’ die altijd klaar staat?

Een kanjer voor wie bijna niets te veel is?

Dan is er de boom van Verdienste

Vrijwilligster van het jaar 2016

Sylvia van Eer-Bijlhout een bewoonster van Geuzenveld, die op allerlei gebied heel actief is. Een greep uit haar betrokkenheid bestaat uit:

  • Organisator van elke twee weken een buurtdiner voor bewoners uit de wijk die het niet breed hebben of weinig sociale contacten hebben.
  • Organisator van de wijklunch. Voor een kleine eigen bijdrage kunnen bewoners bij deze lunch aansluiten om een gezonde hap te eten en contact te hebben met anderen.
  • Grote betrokkenheid, door lid te zijn van de werkgroepen die zich bezighouden met de organisatie van twee grote buurtfestivals: het Winterevenement en de Jaarmarkt.
  • Een paar keer per week draait Sylvia mee in het team van vrijwilligers van het Huis van de Wijk het Pluspunt om bezoekers van de ontmoetingsruimte te voorzien van een kopje koffie of thee maar vooral het gevoel te geven dat men welkom is.
  • Sylvia houdt zich bezig met het organiseren van een kaartactiviteit. Bewoners worden in de gelegenheid gesteld om gezellig met elkaar te kaarten.
  • Op de Natureluur is Sylvia ook vaak te vinden om te helpen het de kinderen en andere bezoekers naar de zin te maken, door wat lekker klaar te maken.
  • Sylvia is nooit te beroerd om ergens aan mee te helpen.