AMSTELVEEN - In het weekend van 17 en 18 april 2020 heeft handhaving drie processen-verbaal uitgedeeld voor het dumpen van afval naast de ondergrondse containers aan de Amsterdamseweg, ook wel bekend als de gouden bocht van Amstelveen. In het huisvuil zijn drie woonadressen gevonden die direct zijn bezocht door handhaving.


Nu iedereen zoveel mogelijk thuis moet blijven vanwege de noodmaatregelen van het Rijk omtrent het coronavirus, ziet de gemeente steeds meer afvaldumpingen op straat. Mensen grijpen de mogelijkheid aan om te klussen of het huis grondig op te ruimen. “Wij hebben sinds de coronamaatregelen van start zijn gegaan de roosters van handhaving aangepast, zodat er zeven dagen per week toezicht is op straat”, zegt wethouder Herbert Raat (handhaving). “Wie denkt op zondag weg te kunnen komen met het plaatsen van afval naast de containers heeft het dus mis. Ook dan patrouilleren we. Het is zonde om € 95,- boete te betalen voor één zak huisvuil. Dus doe het niet.”

Optreden
Handhaving deelt dagelijks waarschuwingen en boetes uit voor het dumpen van afval in de openbare ruimte. De afgelopen week is dagelijks minimaal een boete uitgedeeld en zijn verschillende waarschuwingen gegeven.