AMSTERDAM - Op uw stempas staat het adres van een stembureau bij u in de buurt maar het staat u vrij om te stemmen in een willekeurig stembureau in Amsterdam. De stembureaus zijn geopend van 07.30 tot 21.00 uur.

Om het u nog makkelijker te maken, zodat u op weg naar werk, de winkel, de school, of een ander reisdoel uw stem kunt uitbrengen, zijn er een aantal locaties met afwijkende openingstijden. U kunt bijvoorbeeld al vanaf 6.30 uur stemmen op twee locaties op het Centraal Station en op station Sloterdijk. Wilt u uw stem op een bijzondere locatie uitbrengen? Dan zijn onderstaande suggesties misschien iets voor u.

Eerste stemmers

De allereerste Amsterdammers stemmen om middernacht al in de Tolhuistuin. Daarna wordt er feest gevierd met optredens van onder andere Bokoesam, Jonna Fraser en Stepherd & Skinto. De entree is gratis, wel moet u zich van tevoren aanmelden. En natuurlijk uw stembiljet en identiteitsbewijs meenemen.

Hoogste stembureau van Nederland

En wat dacht u van stemmen op 100 meter hoogte? In de A'DAM Toren is het hoogste stembureau van Nederland gevestigd. Op vertoon van uw stembiljet kunt u tussen 07.30 en 19.00 uur met de lift naar de 20e etage. Onder het genot van een prachtig uitzicht kunt u daar uw stem uitbrengen.

Stemlocaties

In de verkiezingskrant vindt u een overzicht van alle stemlocaties in Amsterdam.