AMSTERDAM - De gemeente Amsterdam verleent de Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA) de komende twee jaar 450.000 euro subsidie voor de verdere ontwikkeling van vrijwilligerswerk door bedrijven in de stad. Deze subsidie helpt de VCA om bedrijfsvrijwilligerswerk te stimuleren, en het zorgt ervoor dat de gemeente en de VCA gebruik kunnen maken van elkaars kennis en contacten.

Wethouder Sofyan Mbarki (Economische Zaken): ”Onze stad heeft heel veel bijzondere en succesvolle bedrijven die willen bijdragen aan de toekomst van de stad, maar niet altijd weten hoe ze het verschil kunnen maken voor hun buurt of voor een bepaalde doelgroep die steun kan gebruiken.” Met deze subsidie kan de Vrijwilligers Centrale Amsterdam zich de komende jaren extra inzetten om bedrijven te helpen vrijwilligers beschikbaar te stellen om meer voor Amsterdam te betekenen. Dat hoort ook bij maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Incidentele subsidie

Het gaat om een incidentele subsidie voor de komende twee jaar. Met de subsidie kan de VCA beter problemen te lijf gaan met vrijwilligers vanuit bedrijven, bijvoorbeeld in de sportsector om jeugd meer te laten bewegen of in de strijd tegen eenzaamheid.

Bedrijfsvrijwilligerswerk bij gemeente Amsterdam

Afgelopen zomer heeft wethouder Van Buren (Personeel & Organisatie) bekend gemaakt dat ambtenaren van de gemeente Amsterdam een aantal dagen per jaar vrijwilligerswerk kunnen doen bij organisaties die de stad en de Amsterdammer vooruithelpen. Zo stimuleert de gemeente dat medewerkers zich ook naast hun werk maatschappelijk inzetten. De hoop van het college van B en W is dat bedrijven die de mogelijkheden hiervoor hebben, dit voorbeeld volgen, of op een andere manier gaan bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke problemen.