AMSTERDAM - De zomer loopt een beetje op zijn eind maar het culturele seizoen begint weer: dit weekend is de Uitmarkt. Drie dagen lang kunt u genieten van de vele gratis optredens op maar liefst 27 podia. Er is muziek, dans, theater, kunst, literatuur, een Uitmarkt junior en een boekenmarkt. En deze Uitmarkteditie is extra speciaal met het 50 Jaar Bijlmer podium.

De Uitmarkt is van 24 tot en met 26 augustus rond het Oosterdok en op het Marineterrein. Guus Meeuwis verzorgt de openingsshow. In totaal zijn er 380 optredens. Wie, wat en waar? U vindt het op de website van de Uitmarkt.

50 jaar Bijlmer Podium
Komt u ook kennis maken met wat het nieuwe theaterseizoen brengt? Kom dan zeker kijken naar het talent uit Zuidoost! Op een speciaal 50 jaar Bijlmer podium kunt u spetterende optredens zien, uiteenlopend van spoken word, R&B, rap, dans, brass, een poetry workshop, DJ’s en meer. Met topoptredens van SoulTrash (foto bovenaan), rapper Jay-Way, zangeres Giefa Sparkle, Shaggy MC en vele anderen. Ook zijn er speciale edities van Bijlmer Got Talent en het populaire Voetjes Van De Vloer.

Amsterdam viert 50 jaar Bijlmer
Amsterdam Zuidoost laat zich zien als kweekvijver van talent. Het 50 jaar Bijlmer podium is een van de vele evenementen en activiteiten in dit jubileumjaar. Dat begon op 25 november 2017 en eindigt op 25 november 2018. Amsterdam Zuidoost laat verleden, heden en toekomst zien met talloze activiteiten en (bewoners)initiatieven.